In oktober/november van 2011 maakte ik een reis door Korea, land met vele bergen, een rijke culturele geschiedenis, fascinerende metropolen en architectuurprojecten.
Paju Bookcity, Heyri Art Valley, Samsung's Leeum museum of Art, Seoul, Gwangju, Design Biennale 2011, en steden als Pohang, Yeosu (wereldexpo 2012), Jinju en Gyeongju bezocht; Architect Seung H Sang ontmoet. Twee boeken van zijn hand aan het lezen en nu heel veel documentatiefoto's aan het verwerken.

Enkele vakgenoten hebben me gevraagd een lezing te geven, anderen om iets te vertellen over de reis en vooral ook om beelden te laten zien.
Beiden wil ik graag doen in maart of april van dit jaar. Liefst natuurlijk voor en met iedereen in één keer. En om het niet helemaal eenrichtingverkeer te maken, zoals vaak gebeurt bij lezingen, ben ik ook benieuwd naar jouw reactie en inzichten. Samen kijken en onderzoeken dus.

Er komt wel wat organisatie aan te pas. Behalve een voorbereiding van het beeldverhaal, ook een inschatting van het aantal deelnemers en het reserveren van een ruimte ergens in de binnenstad van Nijmegen. Mocht je geïnteresseerd zijn wil ik je daarom vragen dat vóór 16 januari 2012 kenbaar te maken door een bericht te sturen aan isis@isis-architectuur.nl. Suggesties en wensen voor zo'n bijeenkomst zijn van harte welkom.

Na deze peiling start ik met de voorbereiding. Daarna ontvang je precieze informatie over programma, plaats, dag, tijd en kosten.

Met de beste wensen en hartelijke groeten,

Brigitte van Bakel

Nijmegen, 5 januari 2011