Het plan

Het gebouw telt zes verdiepingen waarvan er twee ondergronds zijn. Ondergronds is parkeerplaats voor eenpersoons-automobielen (9). Daarnaast een grote gymnastiekzaal, een zwembad, een mortuarium en een Zen-tuin. De met glas omgeven vide (10) is een doorgaande ruimte over alle verdiepingen, die de kern van het gebouw van daglicht voorziet.

Begane grond

De begane grond is een voortzetting van het openbare plein. Het gebouw kan doorkruist worden en steeds is er een visuele relatie met de omringende straten en het plein.

De steegjes in het gebouw zijn toegankelijk (1) voor de bezoekers van het cafe (2), de afhaalkeuken (5), de dagopvangruimte (3) en de verpleegpost (8). Functies die zowel voor de bewoners als voor andere stadsgenoten bereikbaar zijn.

Ook op de begane grond zijn een aantal woonunits (6) en nachtopvangunits (7) gedacht. Elke unit is voorzien van sanitair en een eigen voordeur aan de binnenzijde van het gebouw.

Verdieping

De routing op de verdieping verbindt alle woonclusters (11) met elkaar. Aan de voorzijde van het gebouw is een gemeenschappelijke woonkamer (15) en dagverblijfruimte (12).

Elke woonunit heeft een prive-buitenruimte en evenals op de begane grond een eigen voordeur en sanitaire voorziening. Naar behoefte kunnen meerdere units worden samengevoegd.

Er is ruimte voor een verpleegpost annex logeerkamer (13) en een gemeenschappelijke badkamer en voorzieningen (14) voor bedlegerigen.