Terwijl Zuid-Korea zich opmaakt voor wereldtentoonstelling 2012, zoeken Europese landen een uitbreiding van de creatieve en zakelijke industrie op Aziatische bodem. Architectuur is een Nederlands visitekaartje. Anders dan in Europa is veel van de Koreaanse architectuurtraditie in de afgelopen decennia met verpletterende snelheid weggevaagd. Grootschalige nieuwbouw in en om de steden en nationale parken is aan de oppervlakte slechts dunnetjes verbonden met de rijke cultuurgeschiedenis en karakteristieken van het land. Tegelijkertijd zijn er zijstromingen te vinden die fris en vrij de ruimte nemen voor inspirerende architectuurexperimenten waarin de Koreanen zich thuis voelen.

Brigitte van Bakel, oprichter van Isis Architectuur, verhaalt met unieke foto's, feiten en figuren van een maandlange architectuurreis in Zuid-Korea. Duizelingwekkende metropolen en geheimzinnige berglandschappen zijn het decor van de architectuur in Seoul, Pohang, Gyeongju, Jinju en Yeosu. Bezoeken aan Samsung's Leeum Museum of Art, Paju Bookcity, Heyri Art Valley, Gwangju Design Biennale 2011 en een ontmoeting met de Koreaanse architect Seung H-Sang doen de fascinatie voor de moderne architectuur van dit merkwaardige schiereiland groeien.

De bijeenkomst is bedoeld voor geïnteresseerden die zich willen verdiepen in cultuur en achtergronden van de architectuur en stedenbouw in Zuid-Korea. Wat is er te zien? Waarom staat het er zoals het er staat? Welke rol speelt de westerse architectuur? Voegt de buitenlandse invloed iets toe aan kracht en waarde van het land? Wat vinden de Koreanen er zelf van en wat is hun eigen inbreng? En, is er in Europa iets van te leren? Er is volop gelegenheid voor reacties, opmerkingen, vragen en het delen van inzichten. Samen kijken en onderzoeken dus.

Datum

Zondag 11 maart 2012

Plaats

Architectuur Centrum Nijmegen, Ridderstraat 27, 6511 TM Nijmegen

Tijd en programma

15.30 uur Inloop
15.45 uur Start lezing
16.30 uur Pauze met koffie en thee
17.00 uur Vervolg lezing
17.45 uur Einde lezing, korte wandeling naar restaurant
18.00 uur Gelegenheid tot netwerken en napraten tijdens het diner
20.30 uur Einde programma

Kosten en aanmelden

De kosten voor het gehele programma zijn 55 euro* per persoon inclusief btw.
Deelname aan het netwerkdiner is niet verplicht.
De kosten voor deelname aan alleen de lezing zijn 15 euro* per persoon inclusief btw.

Gelieve u aan te melden voor 28 februari 2012*. Uw aanmelding is definitief als de betaling is ontvangen. U ontvangt per email een factuur.
Aanmelden kan hier. Klik op de link.

Contact

Eventuele vragen kunt u stellen per email aan isis@isis-architectuur.nl
per telefoon 024 3239429 of 06 20491587.

Dit is een initiatief van Isis Architectuur. Programma en organisatie zijn niet gesubsidieerd. Met dank aan Gilles van Eeden voor de virtuele support

* Restitutie van dit bedrag is op verzoek mogelijk, uitsluitend wanneer het programma geen doorgang vindt. Annulering van deelname aan het netwerkdiner is mogelijk tot 8 maart 2012. Daarna wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.


Download Pdf