Voor het RijnWaalpad een kunstwerk:

het

OPENLUCHTTOILET

achter de bosjes.
Een snelle sanitaire stop. Natuurlijk comfort voor heren én dames.



Fietsen is in. Fietsen is een aangename manier van bewegen van huis naar werk of school, of voor je plezier. Fietsen is ook buiten zijn en ongefilterd contact maken met natuur, seizoenen en omgeving. Soms vraagt de natuur om een sanitaire stop. Het RijnWaalpad voert zowel door dichtbebouwd stedelijk gebied, langs stadsparken als ook door het deels open landschap in Park Lingezegen. Vrijstaande openbare toiletgebouwen zijn in het gebied zeldzaam. De fietser is meestal aangewezen op een horecagelegenheid, een stationsgebouw of een tankstation. Niet voor de hand liggend als je geen trek hebt in koffie, naar muntgeld moet zoeken, een sleutel moet vragen of in een onooglijke bunker je tocht moet onderbreken. Op een snelfietsroute zou je "snel even" moeten kunnen.
Voor heren is er soms een openlucht-urinoir of hier en daar - als niemand kijkt - een boom, haag of muurtje te vinden. Dames zien onderweg uit naar het eerstvolgende struikgewas waar ze zich achter kunnen verschuilen. Achter de bosjes in parken, bij parkeerplaatsen en picknickplaatsen zijn hiervan de stille getuigenissen vindbaar in de herkenbare sporen van een voorgang(st)er.

Kunstwerk maakt netwerk


- Herkenbaarheid: Op strategische plaatsen langs het RijnWaalpad draagt het kunstwerk bij aan de fysieke herkenbaarheid van de route.
- Comfort: Een maximale afstand van 5 km tussen de openluchttoiletten betekent maximaal 10 minuten onderweg zijn naar het eerstvolgende toilet of een half uurs gaans te voet (bij pech onderweg).
- Samenhang: De fietspaden Nijmegen-Beuningen en Arnhem-Zevenaar doen mee in het netwerk van ACHTER DE BOSJES. Plaatsing op of bij de knooppunten met de aansluitende routes verhoogt de samenhang van de snelfietspaden.